« Home | ANUGERAH JUARA LAGU-20....MILIK SIAPA? » | My FaV SoNg....KeLLY CLarKsoN - BeCoZ OF U » | KeHiLaNgan SeMenTaRa......KiaH ARiaNa » | MeMoIR OF IDoL PaRt 2....UnTuKMu,...KiNi » | MeMoiRs oF a GeiSha...... » | BaiK PunYa CiLoK ..... Lu CiLoK GuA,..GuA CiLoK Lu... » | MeMoIR OF IDoL PaRt 1...... » | HAPPY NEW YEAR 2006.........MuaHHHHH! - KiaH AriAN... » | VENOM....BiSa KeR? » | PREVIEW 2 : NIKKI_MaHaRaNI » 

Monday, February 06, 2006 

KEPUTUSAN AJL20.....GEMILANG!

AJL20....akhirnya milik GEMILANG ( JACLYN VICTOR )

HAZAMI.....vokal terbaik AJL20

MALAM tadik akhirnya semua teka-teki terjawab akhirnya,dan tahniah kepada semua pemenang pada AJL20 yang lepas,dan pastinya AJL20 juga mempunyai kejutan dan kezutan yang telah anda saksikan..

MEH..i nak komen utk setiap persembahan :

Zehra Zambri ( Semalakama )

  • Walaupun dier ni penyanyi baru tapi persembahan beliau x la mengecewakan mungkin lagu tuh x cukup kuat dan juga pada i,dier ni x sesuai sgt nak nyanyikan lagu irama malaysia,suara dier agak tenggelam tapi tarian ni boleh tahan....

Azharina Azhar ( Elergi Sepi )

  • Nyanyian beliau makin bagus dan lagu ni lebih mantap dengan susunan muzik yang berlainan,mungkin bukan rezeki beliau utk kali ini,keseluruhan vokal azharina best,pakaian beliau pun boleh tahan,dah pandai pilih baju budak ni...hehhe

V.E ( PoP Ye Ye )

  • Persembahan boleh tahan tapi mcm nampak serabut sebab ramai sgt penari,dan yang paling mengecewakan vokal solo tenggelam,sedihhh!

Noraniza IdriS(Ayuh Juragan)

  • Persembahan artis yang selalu mendapat anugerah persembahan terbaik ini agak biasa je,vokal beliau mcm "sakit tekak"..dan mungkin beliau tahu lagu ini bukan yang kuat berbanding lagu "hatinya tak tahan".

Ning Baizura (Awan Yang Terpilu)

  • I terkezut biler tgk baju ning utk AJL kali ini,i bygkan ning akan terbang bile last chorus lagu tuh,nampaknyer ning dok atas tikar buruk..n last sekali mmg gulung tikar,kecewa sgt BUT VOKAL NING MMG BEST..mendayu sgt!mungkin sebab baju kot u olss..terus ning dapat "AWARD BAJU PALING BURUK"..hhehehe,tapi NING TETAP CURLASSTTT!

Adam (Tak Tahu)

  • x der komen sgt..biasa je persembahan budak ni,menyesal kenapa mek pilih dier masa posting lepas utk persembahan terbaik..choiii

Rohana Jalil(TaaT)

  • no comment..yg penting baju dier mahal dr ning..ahakss!

Jaclyn Victor(WaJaH)

  • Vokal mmg bestla,cuma agak terkejar2 bile dier menyanyi...but yg paling kelakar jac tampil ngan imej "snow white" bile pakai benda lilit atas kepala,tapi versi "snow black"..ahakss!

Mawi(Aduh Saliha)

  • No comment,biasa je persembahan n vokal,cuma perlu ke tarian tuh?i dah tahu kalu sms,surelah mawi menang,opssss...apapun tahniah,dah rezeki dier,lagu lain pun dalam kategori tuh x best!

Zainal Abidin(Gaia)

  • x tahu nak ckp apa..layannnnnnn!

Jaclyn Victor(Gemilang)

  • Tahniah Jac,u deserve it!....mmg best n persaingan dalam kategori balada sememangnya sengit!

Hazami(KaTa)

  • Pemenang Vokal Terbaik malam tuh,mmg persembahan n susunan lagu agak luar biasa dengan penyanyi latar n koir tuh,pada i,vokal pun best,n rezeki beliau untuk menang pada malam tuh!

KEPUTUSAN RASMI AJL20 :

PERSEMBAHAN TERBAIK : MAWI - ADUH SALIHA

VOKAL TERBAIK : HAZAMI - KATA

JUARA IRAMA & ETNIK : ADUH SALIHA ( M.NASIR/LOLOQ/MAWI )

JUARA POP ROCK : KATA ( HAZAMI/TRIS/ARAB/HAZAMI )

JUARA BALADA : GEMILANG ( AUBREY SUWITO/ASMIN MUDIN/JAC )

JUARA AJL20 : GEMILANG ( AUBREY SUWITO/ASMIN MUDIN/JAC )