« Home | MeMoiRs oF a GeiSha...... » | BaiK PunYa CiLoK ..... Lu CiLoK GuA,..GuA CiLoK Lu... » | MeMoIR OF IDoL PaRt 1...... » | HAPPY NEW YEAR 2006.........MuaHHHHH! - KiaH AriAN... » | VENOM....BiSa KeR? » | PREVIEW 2 : NIKKI_MaHaRaNI » | PREVIEW : DiNa_CiNTa DaTaNG LAGi » | KING KONG...BEST FILM OF THE YEAR 2005 » | THE OMEN TRILOGY.....FILEM 3 DEKAD LALU! » | NARNIA..........LAYANNNNNNNNNNNNN JER » 

Tuesday, January 17, 2006 

MeMoIR OF IDoL PaRt 2....UnTuKMu,...KiNi

FeMiNiN..dr kiri-watie,yatie dan as tanpa kehadiran deq nor...

Mula dengan 5..kemudian 4,dan kekal 3...

Ini adalah sambungan dr posting yg lepas tentang citer idol i,kali ini dikompangkanlah pulak idol i masa sekolah rendah ( mungkin sampai sekolah menengah kot..opsss ),artis yang dimaksudkan ARTIS BARU TEBAIK AIM 1993 - FEMININ....kire2 i lah peminat fanatik diorg masa tu,tak silap awal darjah 6,masa tu diorg baru kuar ngan single - UNTUKMU,yg pasti bukan sahaja menjadi artis rap berkumpulan wanita pertama tercatat,malah menjadi kegilaan ramai masa tuh ( jgn ckp u olss tak suka FEMININ..hehhehehhe ).

FEMININ ini diasaskan oleh ED,iaitu pengurus diorglah,diorg ini dulu terjebak ngan dunia fofular ni bile menang satu pertandingan tarian,lepas tu dibentuk oleh ED,bermula dengan 5 gadis2 comel - Vokalis utama,AS@asfarina,YATIE@andriyaty,WATIE@ruzilawati,DEQ NOR @intan zanariah,dan ALONG @nurasykilla,yang ketika itu berumur 13,14 dan 15 tahun je dan kemudiannya tinggal berempat bila ALONG kuar sebab faktor kesihatan katanyer...

Dengan single ciptaan KRU,UNTUKMU - teruslah diorg ni meletop2 mcm lah mercun tahun baru tuh,lepas tu ngan lagu KINI,RINDU untuk album ke-2,dan album ke-3 ngan lagu KEHADIRAN,HANYA SEKALI,bak kata semualah verangan nak jadi diorg ni,antara sebab i meminati diorg :

1. IMEJ - dr segi imej masa tuh diorg mmgla jadik ikutan,ingat lagik tak,imej rambut pendek,sepit rambut,skirt jalur2....baju diorg,fesyen rambut!setiap kali muncul kat mana2 mesti imej diorg best,dan setiap kali album baru mesti tukar imej!Bukan itu je,diorg takderlah gosip2 yang bukan2,tak pernah bergambar sorg2 mesti bersama -sama,yang penting pernah jadi MODEL SABUN LUX!

2. TARIAN - ayooo..i masih lagi ingat step2 lagu untukmu,kini,rindu...bab2 ini mmg diorg paling best,kira aset diorglah,sampai skrg ader ke kumpulan yang boleh menari mcm diorg,lincah..siap pakai tumit tinggi lagi!curlasttt,stokin sampai peha..ahaks,suker gitu!masih ingat tarian diorg masa ANUGERAH SKRIN ngan lagu KINI,best gilerrrr!

3. LAGU - lagu2 diorg mmg bestlah,walaupun ramai ckp diorg ratu miming,yg penting meletop..ahakss!MASIH INGAT lagu UNTUKMU,KINI,RINDU,CINTA ABADI,KEHADIRAN,HANYA SEKALI,mcm2 lagilahh!...ader ke artis wanita berkumpulan pernah dapat AWARD melainkan FEMININ?hehhehe...

KALu nak ckp pasal diorg ni,sampai esok pun tak abis,sampai skrg masih dgr lagu2 diorg,mesti teringat zaman2 sekolah tuh,korang pun sama kan?betul tak?ngaku jelah ek...hehheheh

I masih ader simpan kaset album KINI,KEMBALI,diorg ader 3 album je..dan yang paling latest album kompilasi ( THE GREATEST HITS 1992-1997 ) selepas 10 tahun...seabad tuh,yang berada dipasaran tahun lepas>2005...dengan satu lagu dirakamkan kembali,UNTUKMU..KINI,dan cover album yang paling i suka ialah cover untuk album KINI,ayooo..mcm pakai bra!meletoppppsss.....dengan fesyen tindik idung,subang bertindik dua,fesyen subang sebelah...ayooo,semua zaman2 FEMININ...!

FEMININ pun dah tak merakamkan album lagi sebab masing2 dah berkeluarga dan berkerjaya,dan diorg pun dah merasa zaman2 kegemilangan diorg lebih!DULU majalah2 tak abis2 muka diorg je,masa tu i lah org yg selalu membelinyer,siap ader buat satu buku lagi...yg sayangnyer buku tuh hilang tanpa kesan,bersejarah tau buku tuh..penat kumpul pic2 diorg..huhuhuh!

P/S : x pernah jumpa diorg lagi..wish 1 day dapatlah jumpa salah seorg walaupun diorg dah tak buat album..!


diorang memang best
dengar lagu diorang je mesti teringat zaman sekolah rendah. i wish i can turn back time..

hi im deqnor.one of d member of feminin.thanx 4 d compliment.if u like 2 ad me this my add deqnorfeminin@gmail.com its my pleasure..tq

miss them much!!!

Thanks so much dear for the GREAT entry! Nothing much to agree with u...

Post a Comment