« Home | HAPPY NEW YEAR 2006.........MuaHHHHH! - KiaH AriAN... » | VENOM....BiSa KeR? » | PREVIEW 2 : NIKKI_MaHaRaNI » | PREVIEW : DiNa_CiNTa DaTaNG LAGi » | KING KONG...BEST FILM OF THE YEAR 2005 » | THE OMEN TRILOGY.....FILEM 3 DEKAD LALU! » | NARNIA..........LAYANNNNNNNNNNNNN JER » | AEONFLUX....VERY AKAK2 PUNYER MOVIE! » | LAMANYER TAK UPDATE..DAH BERSARANG NI! » | PONTIANAK HARUM SUNDAL MALAM 2...KEMBALIKAN HIDUPK... » 

Thursday, January 12, 2006 

MeMoIR OF IDoL PaRt 1......

Inilah wajah artis kesayangan mek masa zaman tadika dulu..hehhhhee

Bersesuwaiian dgn posting i kali ini tentang artis yang menjadi kesayangan i dizaman kanak2 dulu,tak silap i...masa tadika i dah mula kenal ngan artis ini,lain tak bukan RAJA EMA,tak silap tahun 1987lah...masa tuh i tgk dier dlm rancangan MUZIK-MUZIK menyanyikan lagu topnyer "angan - angan" dengan memakai skirt kembang paras lutut,stokin panjang putih..ngan rambut panjang,n lagu yg cukup catchy n manja pada masa tuh.

SEJAK dr tuh mek mmg ikut perkembangan artis ni,suka sgt imej rambut panjang n keanak2kan beliau n manja....masa tu i veranganlah ala2 rambut panjang n berskirt kembang..masa tu ala2 nak jd RAJA EMA lah kononnyer,ahaksss....opsssssssss!FAMILY i pun tahu, i minat sgt ngan RAJA EMA ni,ader one day tuh masa dlm kereta on the way pegi mana entah,tup2 DJ tuh pasang lagu "jejaka idaman",terus sister i ketawa n ckp..haa,nilah artis yg ko suka sgt tuh masa kecik2...ahakss,terus i tersipu2 n ketawa sama...kelakarlahh!

RAJA EMA ni anak kepada yusni jaafar,b4 dier jd pelakon,sebenarnya dier kuar album dulu ngan lagu top "angan-angan" dan "jejaka idaman",dan masuk final MUZIK-MUZIK 87 tapi digantikan ngan orang lain,dulu leh ganti2kan?...heheh,frust sgt,sebab masa tuh RAJA EMA dah bz ngan berlakon filem.famous u olss dier ni...dalam tahun yang sama dier menang PELAKON WANITA BARU TERBAIK dalam festival filem tahun 1987 menerusi filem "MAWAR MERAH",ala citer yang dier berkenan ngan bapak sedara dier tuh!ingat tak?,lepas tuh mmg byklah filem2 RAJA EMA ni,pernah jugak berlakon dlm filem Indonesia,but yang penting hampir semua filem dier jadik HEROIN,termasuklah pernah berlakon ngan Amy Search,Jamal Abdillah menerusi filem "SEJATI".TAHUN 1989,dier menang pulak PELAKON PEMBANTU WANITA TERBAIK festival filem,menerusi filem "ANTARA DUA HATI",i rase kekuatan RAJA EMA,dier ni natural bile berlakon,mmg manja semulajadi...selain comel n rambut panjang!

INIlah artis yang menjadi pujaan hati i masa zaman kanak2 dulu,sukerlah dier nih...sweet sgt!sampai la ni dgr lagu jejaka idaman ngan angan-angan tuh!

P/S - Nantikan pula "memoir of idol part 2",artis pujaan i masa zaman sekolah rendah..tungguuuuuuuuuu!